Stäng

Woody Angered -Nyheter

Här hittar du den senaste nyheter om Woody Angered!

Foton från Woody Angereds inlägg

Vi vill tacka alla som kom och gjorde vår butiksinvigning fantastisk! Tack för en mycket trevlig dag!

Läs mer

Foton från Woody Angereds inlägg

PoG Woody Bygghandel inviger sitt nya utökade DC-lager på 20 000 kvm

PoG Woody Bygghandel AB fortsätter att växa och satsa! Förutom helt nya proffsbutiken i Helsingborg som öppnar efter sommaren, så inviger man redan nu på fredag 18/5 sitt nya utökade distributionscenter och lager i Södra Sandby med den imponerande totalytan på hela 20 000 kvm.

PoG Woody Bygghandel AB fortsätter att växa och satsa! Förutom helt nya proffsbutiken i Helsingborg som öppnar efter sommaren, så inviger man redan nu på fredag 18/5 sitt nya utökade distributionscenter och lager i Södra Sandby med den imponerande totalytan på hela 20 000 kvm.

- Vi försöker verkligen utveckla vår verksamhet med både nya tjänster och på nya orter och vill utöka vår ledning som den bästa byggleverantören och logistikpartnern i Syd. Inte stanna upp och vara nöjda, berättar PoG:s ägare och VD Kalle Gustafsson och utvecklar: 

- För detta och med tanke på att bolagets tillväxt de senaste åren och våra tydliga strategiska mål kommande femårsperiod, så krävs ett större DC-lager med plats för större volymer.

Därför har man utökat sin anläggning på Borrsvängen 20 i Södra Sandby, som är navet i PoG:s logistikhantering, med ytterligare 8 000 m2 för bland annat ett nytt och större virkeslager.
Med denna ökade kapacitet kommer PoG att kunna möta proffskundernas önskemål om förbättrad service med mer färdiga lösningar. Numera efterfrågas hela kit där plocklager, bearbetning och måleri tillsammans levererar färdiga paket ut till byggarbetsplatsen.

- Vi gör allt mer av arbetet redan här och därmed blir jobbet ute på byggarbetsplatsen mer rationellt och smidigt, förklarar Kalle Gustafsson.

För att fira detta bjuder man in till Öppet hus nu på fredag 18/5 kl. 11:00-13:00 på PoG:s anläggning på Borrsvängen 20 i Södra Sandby där inbjudna kunder och gäster kommer att bjudas på kaffe och tårta och VD Kalle Gustafsson kommer att klippa bandet till det nya DC-lagret.

PoG Woody Bygghandel bedriver professionell bygghandel från 5 butiker i Skåne; Hörby, Malmö, Sjöbo, Södra Sandby och Tomelilla samt ett välutvecklat logistikcenter och lager i Södra Sandby.
Från www.pog.se går det att beställa hela sortimentet för hemleverans.

PoG Woody Bygghandel AB är ett stabilt familjeföretag i tredje generationen med ca 100 anställda och en omsättning på 456 Mkr kronor för 2017.

För mer information kontakta: 
Kalle Gustafsson, VD, PoG Woody Bygghandel, kalle.gustafsson@pog.se 046-272 50 01

Läs mer

PoG Woody Bygghandel inviger sitt nya utökade DC-lager på 20 000 kvm

BUTIKSINVIGNING #2 - 17 MAJ I ANGERED

Nu när invigningen av vår nya butiksdel på Woody Törners är avklarad är det bara att ladda om för invigning Nr. 2! Den 17:e maj står även Angered med en butiksdel fylld med nya fräscha varumärken på hyllan, vilket självklart måste firas!

Likt Törners, står även Angered inför ett ansiktslyft. Allt för att kunna erbjuda er ett helhetssortiment och få era byggen att snurra. Invigningen för detta kommer att äga rum den 17 maj. Även här har vi givetvis laddat upp för en heldag med bla. leverantörer, invigningserbjudanden och grillade hamburgare!

Kom när det passar dig - ingen anmälan krävs. 

Dagen är som sagt laddad med invigningserbjudanden, mingel och hamburgare grillade till perfektion! För er som missade att hämta ut en tröja på törners invigning, ingen fara! Vi kommer under dagen att dela ut dem även i Angered. (Begränsat antal)

 

- Woody Angered 17/5, kl. 06:30-16:30

- Blixtgatan 2, 424 35 Angered

- Det bjuds på frukost, grillad hamburgare, fika

- Leverantörer hela dagen

- Invigningserbjudande

- Ingen anmälan krävs!

Urval av gästande leverantörer:

Norgips,  Ljungberg Fritzoe AB, EHL Prolist, T-emballage, Cembrit, Velux, Benders, Tarkett, NorDan
Essve, Skydda, tec7, Icell, Milwaukee, Toyota, Johan i hallen, H+H, Vetro, Wareco

Varmt Välkomna!
/Woody Angered och Törners 

Läs mer

BUTIKSINVIGNING #2 - 17 MAJ I ANGERED

Butiksinvigning Woody Angered

Missa inte att komma förbi oss på torsdag!

Läs mer

Butiksinvigning Woody Angered

| Butiksinvigning - Woody Angered | På Torsdag smäller det :) Leverantörer, frukost, hamburgare och erbjudanden mellan 06:30-16:30! Kom när det passar er. Vi delar även ut våra grymma tröjor (Begränsat antal) så passa på :)

Läs mer

| Butiksinvigning - Woody Angered | Den 17 maj laddar vi med leverantörer, frukost, hamburgare och erbjudanden. 06:30-16:30! Kom när det passar er. Bland många andra kommer Luna och visar upp sina produkter! :)

Läs mer

Ekesiöö öppnar ny bygghandel i Bromma och utökar genom förvärv av XL Bygg i Gnesta

AB Karl Ekesiöö, som ingår i Woody Bygghandel, öppnar under den 5 maj en ny anläggning i Bromma. Familjeägda Ekesiöö, som snart firar 100-årsjubileum, är en av regionens största bygghandlare. I anslutning till nyöppningen i Bromma har Ekesiöö också förvärvat XL Bygg Bengtås i Gnesta. Ekesiöö är sedan 2014 medlem i riksomfattande Woody Bygghandel.

AB Karl Ekesiöö, som ingår i Woody Bygghandel, öppnar under den 5 maj en ny anläggning i Bromma. Familjeägda Ekesiöö, som snart firar 100-årsjubileum, är en av regionens största bygghandlare. I anslutning till nyöppningen i Bromma har Ekesiöö också offentliggjort ett förvärv av XL Bygg Bengtås i Gnesta. Ekesiöö är sedan 2014 medlem i riksomfattande Woody Bygghandel och även nyförvärvet XL Bygg i Gnesta kommer att ingå i Woody-kedjan.


Ekesiöö öppnar efter 18 månaders byggnation och flera års planering drygt 10 000 kvadratmeter butik och brädgård på Bällstavägen 102 i Bromma.

- Vi är mycket stolta över att ha ett så offensivt företag som Ekesiöö med i Woody-familjen, säger Fredrik Johanson, VD för Woody Bygghandel med huvudkontor i Helsingborg.

- Ekesiöö är ett anrikt och väletablerat varumärke på Stockholmsmarknaden och med de stora satsningar man nu gör med nyetablering och nyförvärv stärks position ytterligare i regionen, tillägger Fredrik Johanson.

Med ett utmärkt geografiskt läge ligger den nya bygghandeln i Bromma nära E18 och Solvalla-avfarten. Den välplanerade bygghandeln har både drive-in till brädgården, en generös butiksyta och ett brett sortiment med allt från husgrund till hustak, blandat med inspirerande utställningar för kök och badrum.

Förvärvet av XL Bygg Bengtås Trä & Byggmaterial AB i Gnesta är en del i Ekesiöös tillväxtstrategi som handlar om att modernisera sig och expandera för att fortsätta ta marknadsandelar.

Bengtås, som omsätter närmare 40 msek och har 9 anställda, är en bygghandel som påminner mycket om Ekesiöö och som i god Woody anda värnar om det lokala både när det gäller byggare, privatpersoner och personal. Ekesiöö har, i samband med tillträdet den 30 april, bytt namn på företaget till Ekesiöö Gnesta.

- Det känns oerhört positivt att följa Ekesiöö som är ett fint och mycket välskött bolag när de gör verklighet av sina investeringsplaner och med en fortsatt expansionsvilja. Jag önskar VD Stefan Ekesiöö med team all framgång i sin fortsatta resa, säger Fredrik Johanson.

Woody Bygghandel har en offensiv plan som bland annat innebär nyöppningar och etableringar fram till 2020 på strategiskt viktiga orter i Sverige för att skapa lönsam tillväxt och en kostnadseffektiv organisation. 

Läs mer om Woodys framtidsplaner – länk nedan:
https://www.beaconomist.net/=email

Vid frågor kontakta:
Fredrik Johanson, VD Woody Bygghandel, 0733–259950 

Läs mer

Ekesiöö öppnar ny bygghandel i Bromma och utökar genom förvärv av XL Bygg i Gnesta

| Butiksinvigning - Woody Angered | Den 17:e maj får ni inte missa att komma förbi och snacka med Marcus från Essve, vår nya leverantör! Vi laddar med frukost, hamburgare och erbjudanden. 06:30-16:30! Kom när det passar er :)

Läs mer

Woody Törners

Läs mer

Woody Törners

Rykande färsk tjänsteprislista

Nu finns vår rykande färska tjänsteprislista hos oss i butiken. Kom in och prata med oss och hämta ditt ex.

Läs mer

Rykande färsk tjänsteprislista

AB Karl Ekesiöö expanderar till Sörmland - förvärvar XL Bygg Bengtås Trä & Byggmaterial AB i Gnesta

​Byggmaterialhandeln AB Karl Ekesiöö förvärvar XL Bygg Bengtås Trä & Byggmaterial AB i Gnesta. Förvärvet är en del i Ekesiöös tillväxtstrategi som handlar om att modernisera sig, expandera och bli en större del av marknaden.

Byggmaterialhandeln AB Karl Ekesiöö förvärvar XL Bygg Bengtås Trä & Byggmaterial AB i Gnesta. Förvärvet är en del i Ekesiöös tillväxtstrategi som handlar om att modernisera sig, expandera och bli en större del av marknaden.

“Vi vill att Ekesiöö ska finnas i ytterligare 100 år och då behöver vi förstärka vår position på marknaden både genom organisk tillväxt samt via förvärv. Bengtås är en bygghandel som påminner mycket om Ekesiöö och som värnar om det lokala både när det gäller byggare, privatpersoner och personal. Det känns oerhört bra att få ett tillskott i form av ett fint och välskött bolag med hjärtat på rätta stället”, säger Stefan Ekesiöö, vd Ekesiöö.

Bengtås Trä & Byggmaterial har funnits sedan 1983 och omsätter cirka 36 miljoner med 9 anställda. Från och med 30 april tar Ekesiöö över rörelsen och fastigheten. Bengtås ägs idag av Krister Olsson byggvaror AB. Tidigare ägare, Andreas Olsson, kommer fortsätta var verksam i bolaget. Bengtås Trä & Byggmaterial kommer, i samband med tillträdet, byta namn till Ekesiöö Gnesta.

Ekesiöö befinner sig i en intensiv tillväxtfas med etableringen av en ny, större och modernare bygghandel i Bromma på Bällstavägen 102. Förvärvet av Bengtås är ytterligare ett naturligt och viktigt steg i bolagets tillväxtstrategi.

Kontakt:
Stefan Ekesiöö, VD, 08-7289294

Om Ekesiöö
AB Karl Ekesiöö grundades 1922 i Stockholm och är en byggmaterialhandel för yrkesproffs och kvalitetsmedvetna privatkunder. Ekesiöö är ett av de äldsta familjeföretagen inom svensk byggmaterialhandel som ägs och drivs av samma familj, idag fjärde generationen Ekesiöö. Den första butiken låg på Humlegårdsgatan. Sedan 1948 har Ekesiöös huvudanläggning legat på Karlsbodavägen i Bromma. 

Läs mer

AB Karl Ekesiöö expanderar till Sörmland - förvärvar XL Bygg Bengtås Trä & Byggmaterial AB i Gnesta

Foton från Woody Angereds inlägg

Woodydraget är igång! Taggade och agnade sökande efter havets silver.. vem drar den första eller största..

Läs mer

Foton från Woody Angereds inlägg

Woody Törners

Läs mer

Woody Törners

Woody Bygghandel skräddarsyr lösningar för svenska altaner med svensk kvalitetsfuru

​Woody Bygghandel, som är en av Sveriges största byggvaruhandlare, ser en stor efterfrågan på svensk impregnerad kvalitetsfuru och en tydlig trend mot plank som är bredare och tjockare. Tryckimpregnerad furu står för hela 95% av allt trallvirke idag även om intresset för ädelträslag som lärk, ek och cederträ ökar.

Woody Bygghandel, som är en av Sveriges största byggvaruhandlare, ser en stor efterfrågan på svensk impregnerad kvalitetsfuru och en tydlig trend mot plank som är bredare och tjockare. Tryckimpregnerad furu står för hela 95% av allt trallvirke idag även om intresset för ädelträslag som lärk, ek och cederträ ökar.

Tryckimpregnerad furu är det vanligaste på svenska altaner eftersom det är billigt, lättarbetat och beständigt. Impregneringen ökar träets motståndskraft och ger längre hållbarhet.

- Att vi ser en hög efterfrågan på NTR-certifierad tryckimpregnerad furu är inte konstigt med tanke på de utmärkta egenskaper den har, säger Pontus Netinder, produktchef för trävaror inom Woody Bygghandel, som är störst i Sverige på trall.

Woody har några av Sveriges absolut bästa virkes-anläggningar inom familjen som till exempel Borgunda i Mariestad, Nylands i Kramfors, Vindö Byggvaror i Stockholm och Varbergs Trä.

- Varbergs Trä fyller snart 70 år och vi köper endast den bästa råvaran från svenska sågverk vilket har gjort att vi genom åren har byggt upp en stor kundbas i hela Norden, Europa och USA, säger Andreas Johansson, VD på Varbergs Trä.

Varbergs Trä jobbar med något som kallas Bryggtrall som håller högsta kvalitet och man impregnerar själva lokalt vid verksamheten i Varberg.

- Kvaliteten beror inte på att den är kvistren. En trallbräda ska inte vara kvistren eftersom kvist behövs för att hålla ihop brädan. Vill man inte ha kvist ska man välja ett annat material, kanske kompositmaterial eller klinker, berättar Andreas Johansson.

Högsta servicenivå genom närhet till kunden, lokalt entreprenörskap, flexibla och skräddarsydda lösningar kännetecknar Woody sedan starten för drygt 80 år sedan.

- Ett kul exempel på detta är Vindö Byggvaror som har en flatbottnad båt som kan lasta upp till 40 ton och transportera trall i olika specialdimensioner till kunder i Stockholms skärgård, berättar Pontus Netinder.

Impregnerad trall omsätter cirka 2.8 miljarder kronor per år i Sverige på årsbasis i konsumentledet. Woody som är Sveriges äldsta bygghandelskedja, har idag sex stora leverantörer av impregnerat virke,som med sina sågverk och hyvlerier är strategiskt placerade i landet för en kostnadseffektiv distribution till Woodys bygghandlare. Den totala produktionen av standardtrall i Sverige uppgår till ca 1.5 miljoner kubik vilket motsvarar 6 300 fotbollsplaner.

Vid frågor kontakta:
Pontus Netinder, Produktchef Woody Bygghandel: 0706-239687
Fredrik Johanson, VD Woody Bygghandel: 0733-259950
Andreas Johansson, VD Varbergs Trä: 0340-690002

Läs mer på woody.se - Trallguide

Läs mer

Woody Bygghandel skräddarsyr lösningar för svenska altaner med svensk kvalitetsfuru

Ballingslöv Frölunda

Läs mer

Ballingslöv Frölunda

Holgers Woody Bygghandel storsatsar och öppnar ny bygghandel i Jönköping

Holgers som är delägare i Woody Bygghandel öppnar idag en ny anläggning i Jönköping. Holgers, som startade i Borås 1967, är en av regionens större bygghandlare och startade sin verksamhet i Jönköping 2014. Woody tillhör de största bygghandelskedjorna i Sverige och kommer nu genom nyöppningen tillsammans med Holgers att fortsatt öka sin marknadsandel i Jönköping med omnejd.

Holgers som är delägare i Woody Bygghandel öppnar idag en ny anläggning i Jönköping. Holgers, som startade i Borås 1967, är en av regionens större bygghandlare och startade sin verksamhet i Jönköping 2014. Woody tillhör de största bygghandelskedjorna i Sverige och kommer nu genom nyöppningen tillsammans med Holgers att fortsatt öka sin marknadsandel i Jönköping med omnejd.

Woody Bygghandel har en offensiv plan som bland annat innebär nyöppningar och etableringar fram till 2020 på strategiskt viktiga orter i Sverige för att skapa lönsam tillväxt och en kostnadseffektiv organisation.

- Vi är mycket glada och stolta över att få presentera vår nya bygghandel i Jönköping som är på 3500 kvadratmeter, säger VD Per Larsson som med sin pappa Holger och syskonen Torbjörn och Birgitta Larsson äger Holgers Stugmaterial AB och Holgers i Jönköping AB tillsammans.

- Vår nya bygghandel har utvecklats utifrån miljöhänsyn och erbjuder idag bland annat en ny butiksdel som kompletteras av en drive-in lösning för våra kunder, tillägger Per Larsson.

Holgers har i samband med nyöppnandet i Jönköping utökat sortimentet med över 1200 artiklar och fortsätter i grundaren Holger Larsson anda att alltid fokusera på kunden. En hög servicenivå, tillgänglighet och flexibla logistiska lösningar genom ett stort antal egna fordon ger breda leveransmöjligheter till kunder i regionen.

- Verksamheten i Jönköping har ökat kraftigt sedan 2014 då vi omsatte 9 miljoner. Vi har idag dubblat personalstyrkan och räknar med fortsatt stark tillväxt, säger Per Larsson.

Woody Bygghandel, som i första hand vänder sig till proffsbyggare i Sverige och som har sitt huvudkontor i Helsingborg, säkrar sin plan att vidga sitt butiksnät ytterligare och stärker genom nyetableringen i Jönköping sin position i länet.

- Samarbetet med Holgers är mycket positivt och nyetableringen i Jönköping är strategiskt viktigt för båda företagen som har planer för tillväxt inom sin bransch, säger Fredrik Johanson, VD för Woody Bygghandel och tillägger att Woodys offensiv i Sverige görs i samverkan med våra delägare för att skapa Sveriges bästa anläggningar och fler etableringar är på gång under de närmaste åren.

Vid frågor kontakta:
Fredrik Johanson, VD Woody Bygghandel 0733-259950
Per Larsson, VD Holgers 033-250506

Läs mer

Holgers Woody Bygghandel storsatsar och öppnar ny bygghandel i Jönköping

Nu är det äntligen snart dags Woody Törners informationsträffar! Fredagar mellan 11:00-13:00, med start 6:e april kommer minst tre leverantörer och snackar om sina produkter samtidigt som det bjuds på en riktigt grym hamburgare!

Läs mer

Vi vill önska alla en riktigt trevlig påsk, och även passa på att meddela våra avvikande öppettider 29/3 Skärtorsdag - 06:30-15:30 30/3 Långfredag - Stängt 2/4 Annandag påsk - Stängt

Läs mer

Woody Törners

Missa inte att svänga in på Törners imorgon!

Läs mer

Woody Törners

Woody Bygghandel etablerar ny bygghandel i expansiva Sälen-området

Woody fortsätter sin offensiv i Sverige och har nu beslutat om en nyetablering i Sälen och öppnar bygghandel under det nya namnet Woody Bygghandel Grund och Fasad under våren. Bakom etableringen står Olssons Trävaror i Höviksnäs på Tjörn i samarbete med Urban Nordquist och Andreas Thorelund från Sälen som båda har gedigen erfarenhet och kompetens från branschen och regionen.

Woody fortsätter sin offensiv i Sverige och har nu beslutat om en nyetablering i Sälen och öppnar bygghandel under det nya namnet Woody Bygghandel Grund och Fasad under våren. Bakom etableringen står Olssons Trävaror i Höviksnäs på Tjörn i samarbete med Urban Nordquist och Andreas Thorelund från Sälen som båda har gedigen erfarenhet och kompetens från branschen och regionen.

Olssons Trävaror AB på Tjörn är sedan tidigare stor leverantör av material till Sälen-området och har bland annat Fjällbetong i Sälen som kund.

- Vi har tillsammans identifierat ett stort behov i området av både kunskap och grundmaterial, och marknaden i regionen expanderar de närmaste åren med flera större byggprojekt som till exempel byggstart av en ny flygplats, säger Fredrik Johanson, VD för Woody Bygghandel.

Efterfrågan på en bygghandel för proffs är stor och det finns goda möjligheter att nå en ledande position som leverantör av grund- och fasadmaterial till proffsföretag i Dalarna, Värmland och Härjedalen.

- Vi ser en stor potential för vår nya satsning i Sälen, säger Andreas Olsson, som representerar de fyra delägarna som redan idag har en passande fastighet med utmärkt läge och exponering vid Kläppen-området strax söder om Sälen.
- Vi har högt satta mål med den nya verksamheten och siktar på att bli störst i Dalarna och närliggande regioner när det gäller grund och fasad, tillägger Andreas Olsson.

Verksamheten kommer att öppnas i två steg – initialt startar ett sälj- och projektkontor under våren och byggvaruhuset öppnas tidigast under senhösten 2018.

- Vår offensiv i Sverige gör vi tillsammans med våra delägare för att skapa Sveriges bästa anläggningar och fler etableringar är på gång under de närmaste åren, tillägger Fredrik Johanson.

Vid frågor kontakta: 
Fredrik Johanson, VD Woody Bygghandel. 0733–259950

Läs mer

Woody Bygghandel etablerar ny bygghandel i expansiva Sälen-området
Nästa >>