Stäng

Woody Angered -Nyheter

Här hittar du den senaste nyheter om Woody Angered!

Nytt samarbete på fasadmarknaden!

​Tillverkaren Combimix AB och specialiståterförsäljaren Brukspecialisten ingår ett exklusivt samarbete inom fasadputssystem. Båda parterna som under lång tid har bearbetat och utvecklat fasadmarknaden inom murning och putsning erbjuder nu marknaden ett tajtare samarbete med fokus på att utveckla proffsmarknaden inom putsat och murat byggande.

Tillverkaren Combimix AB och specialiståterförsäljaren Brukspecialisten ingår ett exklusivt samarbete inom fasadputssystem. Båda parterna som under lång tid har bearbetat och utvecklat fasadmarknaden inom murning och putsning erbjuder nu marknaden ett tajtare samarbete med fokus på att utveckla proffsmarknaden inom putsat och murat byggande.

Från 1 januari 2018 blir Brukspecialisten exklusiv återförsäljare av Combimix fasadsystem inom puts. Ambitionen är att tillföra de moderna mineraliska putssystemen från Combimix ett högre teknikinnehåll samt ökad service och närhet genom Brukspecialistens tre proffsbutiker i Stockholm, Göteborg och Malmö. För att komplettera erbjudandet ingår även Sveriges ledande leverantör av maskinutrustning för puts och måleri, Anti-Corrosion som en viktig pusselbit i helheten.

- Det vi nu ser är ett långsiktigt strategiskt samarbete mellan väletablerade aktörer som tillsammans kommer att ge fasadmarknaden ett helt nytt koncept med trygghet och ansvarstagande igenom hela processen. Från ritbordet till färdig fasad, säger Stefan Wallmark försäljningschef Combimix.

Genom att ingå ett långsiktigt samarbete frigörs resurser för att bättre erbjuda både beställare och arkitekter samt entreprenörer ett högre kvalitetinnehåll både inom teknik och service.

- Vi ser stora möjligheter att bättre paketera systemet av fasadputsprodukter med teknik och service. Alla större putsprojekt kommer framöver få mer tid för projekteringsfasen och en bättre fungerande arbetsplats, säger Jacob Steen, VD Brukspecialisten.

Mineraliska putssystem är en av de viktiga fasadmaterialen i större nybyggnations- och renoveringsprojekt. I och med samarbetet ökar fördelarna ytterligare och ger trygga, tåliga och vackra fasader.

För mer information kring samarbetet kontakta:

Stefan Wallmark
Försäljningschef, Combimix AB
stefan.wallmark@combimix.se
072-249 12 21

Jacob Steen, VD, Brukspecialisten AB
jacob.steen@brukspecialisten.se
070-480 41 21

Hans Åkesson, VD, Anti-Corrosion AB
hans.akesson@anti-corrosion.com
070-510 19 06

Läs mer: https://via.tt.se/pressmeddelande/nytt-samarbete-pa-fasadmarknaden?publisherId=2142549&releaseId=2167874

Brukspecialisten är ett familjeföretag från 1996. Brukspecialisten är Sveriges enda specialistkedja som fokuserat arbetar inom murat och putsat byggande. Varje affär och kund är viktig för oss, och vi värnar om mur- och putsbranschen. Vi lägger stort värde i att vara flexibla och hela tiden försöka möta kundernas vardag med produkter och lösningar.

Läs mer

Nytt samarbete på fasadmarknaden!

Det sägs att frukost är det viktigaste målet.. Från kl 06.45 och så länge lagret räcker bjuder vi på kaffe och en frukostfralla varje öppen vardag. Du har väl inte missat att vi även serverar frukostfrallor i våra andra anläggningar, Woody Törners och Brukspecialisten. Välkomna!

Läs mer

Fellessons i Växjö förvärvar Carlenskogs Byggvaruhus i Vimmerby

​Fellessons i Växjö med ca 80 anställda och en omsättning på 340 miljoner 2017 förvärvar 100% av aktierna i Carlenskogs Byggvaruhus, Vimmerby.

Fellessons i Växjö med ca 80 anställda och en omsättning på 340 miljoner 2017 förvärvar 100% av aktierna i Carlenskogs Byggvaruhus, Vimmerby.

Efter förvärvet beräknas koncernen ha en försäljning på strax under 400 miljoner och ca 100 anställda. Genom förvärvet skapas en rad samordningsfördelar som kommer att stärka företagens konkurrenskraft. Antalet anställda berörs inte av affären.

Carlenskogs med VD Urban Andersson kommer att vara ett dotterbolag till Fellessons från och med den 1:a februari 2018.

Växjö 2018-01-29

FELLESSONS BYGGNADSVAROR AB

Anders Fellesson

För ytterligare information kontakta:

Anders Fellesson, VD Fellessons Byggnadsvaror AB, tel 070- 5647500

Urban Andersson, VD Carlenskogs Byggvaruhus AB, tel 070- 6086666

Ove Carlenskog, Carlenskogs Holding AB, tel 070-5162185

Läs mer

Woody Bygghandel

Även vi på Woody Angered och Törners vill passa på att ge ett stort tack till alla besökare, kunder, personal och leverantörer som hjälpte till att göra 2018 års mässa fantastiskt lyckad! Ses igen nästa år!!💪🏻💪🏻👏🏻😁🔨🔧🔩

Läs mer

Woody Bygghandel

Nu är byggmässan igång! Äntligen!! Det är även fullt ös imorgon (fredag) Det går fint att anmäla sig på plats! Det viktiga är att ni kommer😁😁

Läs mer

Woody Bygghandel och Fredells Byggvaruhus avslutar mångårigt samarbete

Det långvariga samarbetet mellan Woody Bygghandel och Fredells har utvärderats under senare tid och nu väljer Fredells att avsluta samarbetet i samförstånd med Woody.

Det långvariga samarbetet mellan Woody Bygghandel och Fredells har utvärderats under senare tid och nu väljer Fredells att avsluta samarbetet i samförstånd med Woody.

Det är ett ömsesidigt fruktbart samarbete mellan parterna som avslutas. Under tiden som Fredells varit anslutna till kedjan har verksamheten haft en gynnsam utveckling med en dubblerad försäljningsvolym till dagens 700 msek och har på flera sätt bidragit till Woody kedjans utveckling.

- Fredells har under alla år varit en uppskattad och bra medlem men övergår nu till att vara en god kollega där framtida samarbeten inte utesluts. Inom Woody har vi under 2017 arbetat fram en ny och omfattande strategiplan för Woody Bygghandel och vårt arbete framåt fortsätter oförändrat, säger Fredrik Johanson, vd, Woody Bygghandel.
- Bygghandeln är under stark förändring och Woody vill delta i detta arbete genom nya smarta logistiklösningar och e-handel som några exempel, tillägger Fredrik Johanson.

- Woody har betytt mycket i Fredells utveckling men nu är det dags för oss att utvecklas helt på egen hand. Vi supportar Woody Bygghandels strategi men har byggt upp vår egen organisation och gjort egna satsningar och utvecklat bolaget de senaste åren och kommer att fortsätta detta i fristående form, säger Fabian Fredell.

Fredells kedjeanslutning avslutas under våren 2018.

För mer information vänligen kontakta:
Fredrik Johanson, vd Woody Bygghandel AB, 0733-259950
Fabian Fredell, vd Fredells Byggvaruhus, 0705-609925

Läs mer

Woody Bygghandel

Läs mer

Woody Bygghandel

MÄSSTIDNING Woody Bygghandel

Nu är det bara dagar kvar till byggmässan 2018! Har ni inte anmält er så gör det nu på vår webbplats eller hos oss i anläggningarna! Vi kan redan nu ge er en teaser med grymma mässerbjudanden.. In och kika!

Läs mer

MÄSSTIDNING Woody Bygghandel

Vi vet ju att ni varit snälla, så tomten blir nog inga problem🎅🏼🤶🏻😁

Läs mer

Avvikande öppettider över jul och nyår!

Läs mer

BYGGMÄSSA 2018

BYGGMÄSSA 2018 ➡️ https://goo.gl/h83WpD Hallå där proffsbyggare! Missa inte vinterns event för alla proffsbyggare i västra Sverige, 18-19 januari, på Svenska Mässan Gothia Towers i Göteborg. Anmäl dig på länken, så ses vi där!

Läs mer

BYGGMÄSSA 2018

Missa inte att anmäla er till årets byggmässa 2018! Följ länken eller anmäl dig hos oss i butiken https://www.woody.se/byggmassa

Läs mer

Woody Bygghandel

Läs mer

Woody Bygghandel

Julmingel

Missa inte härligt julmingel hos Ballingslöv Frölunda

Läs mer

Julmingel

Woody Bygghandel öppnar i Tingsryd

AB Knut Lindgren i Urshult har tecknat avtal om att förvärva inkråmet i Tingsryd Järn AB med tillhörande fastighet. Affären innebär att XL-butiken i Tingsryd omvandlas till en Woody Bygghandel som filial till AB Knut Lindgren i Urshult.

AB Knut Lindgren i Urshult har tecknat avtal om att förvärva inkråmet i Tingsryd Järn AB med tillhörande fastighet. Affären innebär att XL-butiken i Tingsryd omvandlas till en Woody Bygghandel som filial till AB Knut Lindgren i Urshult.

Förvärvet är en del i AB Knut Lindgrens AB tillväxtstrategi. Med anläggning i Tingsryd ökar möjligheterna att uppnå stordriftsfördelar. Sortimentet kommer att samordnas men kundernas behov kommer även i framtiden styra utbudet på respektive ort. Genom förvärvet ökar möjligheterna till än bättre service till befintliga och nya kunder. Tillträde sker 1 januari 2018.

- AB Knut Lindgren AB har haft en bra tillväxt och lönsamhet de senaste åren och det är en naturlig utveckling att etablera sig i kommunens huvudort, säger företagets VD Glenn Nilsson. Affären genomförs som en så kallad inkråmsaffär vilket innebär att man köper fastighet, lager och inventarier från Tingsryd Järn AB.

Samtlig personal i Tingsryd erbjuds anställning i AB Knut Lindgren. Ägarna till Tingsryds Järn kommer att driva annan verksamhet i egen regi. Man står dock till köparens förfogande under en övergångsperiod.

- I en allt tuffare marknad är det viktigt att lokala företag stärker sin position på marknaden genom att alliera sig, säger Sten Nilsson VD för Tingsryds Järn AB, och Glenn Nilsson.

- Vår kedjeidé står stabilt på entreprenörskap och starkt lokalt engagemang. Vi har haft en bra utveckling i Urshult med mycket kompetenta entreprenörer och medarbetare och vi ser mycket fram mot en vidgning av AB Knut Lindgrens geografiska upptagningsområde, säger Fredrik Johanson, VD för Woody Bygghandel AB.

För ytterligare information vänligen kontakta:

Glenn Nilsson, VD AB Knut Lindgren i Urshult 0477-48771
Sten Nilsson, VD Tingsryds Järn AB 0477-55432

Om AB Knut Lindgren Woody Bygghandel
AB Knut Lindgren är en familjeägd bygghandel med 10 anställda och beräknas omsätta 40 miljoner 2017. Man ingår i Woody Bygghandel, en bygghandelskedja med drygt 6 miljarder i omsättning och fler än 90 anläggningar som har ett tydligt fokus på proffskunden och den medvetne konsumenten.

Om Tingsryds Järn
Tingsryds Järn är en bygg- och järnbutik i Tingsryds centralort med fina traditioner som har 8 anställda och omsätter 26 miljoner. De ingår i XL Bygg.

Läs mer

Woody Bygghandel öppnar i Tingsryd

Woody Bygghandel

Kom förbi och hämta en T-shirt och stöd kampen mot prostatacancer! #woodykampen

Läs mer

Woody Bygghandel

Woody Bygghandel

Läs mer

Woody Bygghandel

PoG Woody Bygghandel öppnar ny filial utanför Lund

PoG Woody Bygghandel AB är ständigt i rörelse. Att den nya proffsanläggningen i Helsingborg står färdig sommaren 2018 är redan känt. Under våren 2019 flyttar man även flaggskeppet från Södra Sandby till en helt ny proffsanläggning i Hjärup som är på ca 4 500 m2, helt under tak och skräddarsydd för proffsbyggaren. I och med detta visar PoG att man vill fortsätta ta marknadsandelar i Skåne!

PoG Woody Bygghandel AB är ständigt i rörelse! Att den nya proffsanläggningen i Helsingborg står färdig sommaren 2018 är redan känt. Under våren 2019 flyttar man även den historiska bygghandeln (anno 1904) och flaggskeppet från Södra Sandby till en helt ny proffsanläggning av modernare mått. Med en ny anläggning på ca 4 500 m2, helt under tak och skräddarsydd för proffsbyggaren visar PoG Woody Bygghandel att man vill fortsätta ta marknadsandelar i Skåne – nu i Hjärup, ett par minuter utanför Lund!


Historia vs framtid
Kalle Gustafsson, ägare och VD, berättar med både energi och lite vemod om den nya filialen. 

- Att flytta bygghandeln, som min farfar och far byggt, från bolagets hjärta känns naturligtvis i själen, men beslutet är helt rätt med tanke på rådande marknadssituation och bolagets tydliga mål och visioner, berättar Kalle. Det är ingen hemlighet att PoG etablerat sig starkt i storstadsregionerna och vi kommer med denna flytt stärka vår position utmed E22:an och E6:an ytterligare.

Tomten i Södra Sandby kommer framöver att läggas ut till försäljning och ge plats för nya bostäder i byn, vilket glädjer Kalle. Med tanke på bostadsbristen som råder just nu, så ser vi mycket positivt på just denna typ av lösning, menar han.


PoG Woody Bygghandel 2018-2020
Det är få bygghandlare som har både modet och musklerna att bygga nytt från början, men det är definitivt proffsen till gagn. Proffsanläggningen utanför Lund (och Helsingborg också för den delen) kommer att påminna om den nya anläggningen som byggdes i Malmö 2015. 

- Vi börjar bli vana att rita nytt och modernt, skrattar Kalle! Alla som arbetar professionellt med byggprojekt vet hur viktigt det är att kunna göra snabba och smidiga inköp i en välorganiserad bygghandel.

Förutom de två nya anläggningarna i Helsingborg och Lund, så är man även igång med bygget och expansionen av Distributionslagret, som kommer att ligga kvar i Södra Sandby. Ett nytt område på ca 8 000 m2 kommer att ge plats åt ett nytt och större virkeslager bland annat.

- Med tanke på att bolagets omsättningstillväxt de senaste åren och tydliga strategiska mål kommande 5-årsperiod, så krävs mer plats åt större volymer helt enkelt, berättar Kalle. Vi vill tveklöst utöka vår ledning som den bäste bygglogistikpartnern i Syd, inte stanna upp och vara nöjda.


Utveckla eller avveckla
Energin och målmedvetenheten som omger PoG och Kalle går inte att missuppfatta!

- Bygghandelsbranschen är inne i en mycket spännande och för vissa turbulent tid. För min del handlar livet lite förenklat om att gasa eller bromsa, att utveckla eller avveckla. De personer som känner mig vet att jag hellre gasar mig ur en kurva än motsatsen. Det tänker jag fortsätta med, om någon råkar undra, avslutar Kalle med ett leende!!

För mer information kontakta:
Kalle Gustafsson, VD, PoG Woody Bygghandel. kalle.gustafsson@pog.se 046-272 50 01

PoG Woody Bygghandel bedriver professionell bygghandel från 6 butiker i Skåne; Malmö, Södra Sandby, Hörby, Sjöbo, Tomelilla och Borrby samt ett välutvecklat logistikcenter i Södra Sandby. Från webshop.pog.se går det att beställa hela sortimentet för hemleverans. 

PoG Woody Bygghandel är ett stabilt familjeföretag i tredje generationen med ca 100 anställda och med en budgeterad omsättning på drygt 450 Mkr kronor för 2017.

Woody Bygghandel är en frivilligkedja inom byggmaterial med drygt 6 miljarder i omsättning och fler än 90 anläggningar som har ett tydligt fokus på proffskunden och den medvetne konsumenten. Kedjan ägs av lokala entreprenörer som samarbetar inom områden såsom inköp, marknad, IT, miljö och utbildning. Mer info på www.woody.se

Läs mer

PoG Woody Bygghandel öppnar ny filial utanför Lund

Gofika är alltid uppskattat! Grattis Finja 60 år!

Läs mer

Woody Bygghandel

Läs mer

Woody Bygghandel
Nästa >>